DİYARBAKIR İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ

Diyarbakır Ankara'da 06-09 Eylül 2018

 Ankara’da düzenlenecek olan Diyarbakır Tanıtım Günleri etkinliğine ilişkin çalışmalar devam ediyor. Diyarbakır Valiliği öncülüğünde, kentteki tüm kamu kurumu, otel ve esnafın katılımıyla gerçekleştirilecek olan Diyarbakır tanıtım Günleri 6-9 Eylül 2018 tarihleri arasında Ankara Atatürk Kültür Merkez’inde gerçekleştirilecek.

  • Resim1.jpg

Ankara’da Diyarbakır adına düzenlenen Diyarbakır'ın tarihi, turistik yerleri, kültürü ve yemeklerinin tanıtıldığı “Diyarbakır Tanıtım Günleri” Atatürk Kültür Merkezi’nde törenle açıldı.

Organizasyonda, Diyarbakır mimarisini yansıtan Surlar, Burçlar, Sütunlar ve Kemerlerle çevrili üç tarafı kapalı Dört Ayaklı Minare, Eğil Kaya Mezarları ve Baraj Gölü, Ulu Cami, Hasan Paşa Hanı, Keçi Burcu, On Gözlü Köprü ve Gazi Köşkü’nün fotoğraflarının bulunduğu Kamu Kurumu, Sivil Toplum Örgütü, Mesleki Örgütler, Ticari İşletmeler gibi bir birinden farklı katılımcıların stantları Diyarbakır’ı en iyi şekilde tanıtmak için Ankara’da bir araya geldi. “Diyarbakır Tanıtım Günleri” açılış törenine Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Binali Yıldırım ve eşi Hanımefendi Semiha Yıldırım, Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, önceki Dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı ve Dışişleri Bakanı Hikmet Çetin, önceki dönem Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlarımız Mehdi Eker ve Kutbettin Arzu, Önceki Dönem Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Önceki Dönem İçişleri Bakanlarımız Abdulkadir Aksu ve Efkan Ala, AK Parti Diyarbakır Milletvekilleri Ebubekir Bal, Oya Eronat, kaymakamlar, eski milletvekilleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, Diyarbakırlı hemşeriler ve davetliler ile çok sayıda vatandaşlar katıldı.

Atatürk Kültür Merkezi'ndeki (AKM) Diyarbakır Tanıtım Günleri'nin açılış töreninde Vali Güzeloğlu’nun açış konuşmasının ardından bir konuşma yapan Meclis Başkanı Binali Yıldırım, “Güven içinde, keyifle gezeceğiniz bir Diyarbakır var artık. Diyarbakır terörle değil, tarihle kültürle medeniyetle sevgiyle kardeşlikle anılan bir şehir haline geldi" dedi. Konuşmanın ardından Meclis Başkanı Yıldırım, Başkan Atilla, Vali Güzeloğlu ve beraberindekiler açılış kurdelesini kesti. Açılış sonrasında Meclis Başkanı Yıldırım, Başkan Atilla, Vali Güzeloğlu ve katılımcılar, stantları tek tek gezdi, ziyaretçilerle sohbet ederek ürünleri inceledi. Etkinlikte, yöresel oyunlar sahnelendi, türküler seslendirildi.

  • TANITIM GÜNLERİ AÇILIŞ (1).jpeg
  • TANITIM GÜNLERİ AÇILIŞ (2).jpeg
  • TANITIM GÜNLERİ AÇILIŞ (3).jpeg
  • TANITIM GÜNLERİ AÇILIŞ (4).jpeg
  • TANITIM GÜNLERİ AÇILIŞ (5).jpeg
  • TANITIM GÜNLERİ AÇILIŞ (6).jpeg